Maggese Restaurant

Florence


2018

Dainelli Studio was commissioned for the interior design of Maggese restaurant, a culinary project with a focus on vegetarian gastronomy conceived by chef Fabrizio Marino.

Once an old grocery store in the center of the village of San Miniato in the heart of Tuscany, this contemporary bistro has maintained a refined yet informal style, thanks to a careful use of colors and lighting.

A quick glance at Maggese’s interior design is enough to give us a clear idea of what to expect from chef Marino’s menu.

The decision to utilize shades of green immediately suggests a close relationship to both the verdant surrounding lands and the bistro’s vegetarian cuisine. The palette chosen by Dainelli Studio varies between the bright shades of emerald green and tones of moss green. The use of exquisite and refined materials such as brass and marble, on the other hand, represents the chef’s sophisticated way of using and presenting his raw ingredients.

The style, at times Deco, is softened by the addition of industrial elements and distinct timeworn details, which appear in the taps and some deliberately unfinished walls.

In the furniture choices, the studio pairs iconic design pieces together with bespoke items, such as the wallpaper, shelves and cabinets, designed by Dainelli Studio and purpose‐made for the restaurant.

By using this website, you agree to our use of cookies. We use cookies to provide you with a great experience and to help our website run effectively.